Trude Bergsma 2019

Surfing the clouds

Trude Bergsma is beeldend kunstenaar en startte op latere leeftijd als beeldhouwer via een opleiding aan de Vrije Academie Beeldende Kunsten in Driebergen. Haar leven heeft echter in het teken gestaan van kunstzinnige ontwikkeling, veelal ook met anderen.

Sedert 2010 heeft ze de penselen ter hand genomen en is voornamelijk gefascineerd door de elementen in de natuur. Daarnaast ook door de symbolen en metaforen die haar ziel wil prijsgeven.

Toen ze arriveerde in de Achterhoek ontstond allereerst de serie ‘earth’, eerder geëxposeerd in ons Genietcafe, de ‘kroeg’ waar ze zich meteen thuis voelde. In de wandelingen door het platteland ging haar aandacht ook via boomwortels, stammen en kruinen naar de prachtige wolkenluchten. Het heerlijk deinen op de zachtheid van het witte, wattige in de blauwe lucht, het laten meevoeren als een vogel op de deinende oorden van zon, wind en lucht, is haar vertrouwd. Niet vreemd dat de stromende dynamiek zichtbaar werd toen ze zonder plan doeken ging bewerken.

Een songtitel ‘surfing the clouds’ plopte binnen terwijl ze over het linnen gleed met spons en kleur. ‘Was dat haar beleving tijdens het schilders proces?’ vroeg ze zich af. Nee, niet alleen dat. Ook haar diepe verbinding met het niet zichtbare. Eveneens liet en laat ze zich intuïtief meevoeren in de verhalen van haar ziel. Een kleurrijk palet van wolkenboten, hemelreizigers en andere kosmische symbolieken gaf zich gewonnen in haar schilderijen.

Een aantal uit deze serie ‘surfing the clouds’ hangt in de maanden maart en april opnieuw in haar stamkroeg: het Genietcafé. Vanaf 18 maart zijn ze te bezichtigen tijdens openingstijden. En, ben je in voor koffie & kunst, wil je meer horen over de procesverhalen, geef een seintje.

www.Trude-Art.nl

0646105756

Trude Bergsma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *