NEW HORIZONS – Bruno van den Elshout

Rust, ruimte en onverdeelde aandacht. Dat zijn de terugkerende vertrekpunten in het werk van kunstenaar Bruno van den Elshout (1979, geboren en getogen in Den Haag). In 2012 fotografeert hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon, met een zelfgebouwde machine op het dak van hotel Atlantic in Den Haag. In de loop van het jaar ontstaat een serie van 8.785 portretten van steeds hetzelfde uitzicht.

De wens om de rust en ruimte van de horizon een tastbare vorm te geven, leidde in 2014 tot een tentoonstelling in Panorama Mesdag en de uitgave van NEW HORIZONS als kunstwerk-in-boekvorm.

Een aantal van zijn werken zullen de komende weken te bewonderen zijn in het Genietcafé. En ook het prachtige boek ligt daar ter inzage. Wees welkom om de rust en de ruimte te komen zien en beleven in de vele prachtige foto’s.

In 2019 werkt Van den Elshout aan een nieuw boek rondom het thema ‘Wezenlijke Ontmoeting’ en geeft hij vorm aan het Laboratorium voor Levenskunst. Zie voor meer informatie: www.newhorizonsahead.nl

Van den Elshout organiseert meerdere keren per jaar een 24-uurs horizonobservatie. In goed gezelschap en in stilte een etmaal lang naar de horizon kijken. Voor de eerstvolgende editie sluit de inschrijving op 9 september. Op de website lees je er meer over onder het kopje Horizonobservaties, of direct via http://www.newhorizonsahead.nl/horizonobservatie?lang=NL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *