Huize Borro bij Omroep Gelderland

Uit de serie Ridders van Gelre van Omroep Gelderland.

ZUTPHEN – Tegenwoordig benutten we onze zolder steeds vaker als extra kamer in het huis, maar vroeger was het erg belangrijk als opslag. Niet voor de spulletjes die je niet meer gebruikt, maar juist voor vrij belangrijke spullen: etenswaren.

De zolder van rijksmonument Huize Borro is binnenkort 700 jaar oud.
Tijdens Open Monumentendagen is deze zolder ook opengesteld voor publiek. Gemiddeld bezoeken dan 500 mensen deze zolder. Samen met de eigenaar van het pand en het daarin gevestigde Genietcafé zoeken we naar meer mogelijkheden voor openstelling van dit rijksmonument.

Opgenomen, september 2018 met Jeroen Krijnen.
Uitgezonden bij Omroep Nederland in september 2019.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *