Kitty Vreeken | Expositie

Hier in Genietcafé zijn schilderijen te zien die ik in verschillende stijlen en periodes heb gemaakt. Na een paar jaar te hebben geëxperimenteerd ben ik tenslotte realistisch gaan schilderen. Ik schilder zowel plein-air om het landschap en de atmosfeer direct te ervaren en vast te leggen als ook in atelier waar ik een olieverfschilderij langzaam kan opbouwen. Meestal is het onderwerp het landschap rondom de IJssel en Zutphen; landgoederen met oude bomen, de bossen van de Achterhoek.

Het idee voor mijn schilderijen ontstaat aanvankelijk vanuit fascinatie en verwondering voor het onderwerp maar al werkend sluipt er een sfeer van vervreemding en mysterie in. Ik hecht aan een goede beheersing van de techniek en schilderkundige principes en bouw het olieverf schilderij traditioneel op in lagen. Hoewel ik realistisch en beheerst werk doen onderbewuste motieven zeker van zich gelden in het schilderij. Daardoor ontstaat er een beeld dat zich tussen de regels door laat lezen en heeft het schilderij zowel in fysiek opzicht als in betekenis verschillende lagen.

De expositie in het Genietcafé is te zien van 7 januari 2020 tot eind februari 2020.

Als u belangstelling heeft voor een schilderij of meer wilt weten kunt u mij bellen of mailen;

kittyvreeken@gmail.com

0633725402

www.kittyvreeken.exto.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *